Flinke tegenslag

Door Chanine Wessels op 9 februari 2014

Hoi allemaal!

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een blog heb geschreven. Ik zie dat er veel (vooral) meiden zijn die graag contact zoeken met anderen over hun ziekte. Ik vind het zelf heel leuk om met anderen over bijvoorbeeld de ziekte van Crohn te praten, alleen ik heb geen tijd om elke dag te kijken of iemand in de chatroom zit. Dus bij deze als jullie graag met mij willen praten/kletsen, als je mij een bericht stuurt zie ik dat meteen en dan probeer ik zo snel mogelijk te reageren!

Het eerste half jaar van dit studiejaar zit er alweer bijna op. En na mijn vakantie naar Afrika zijn er al weer wat ups en downs geweest. Ik moest eerst mijn medicijnen (humira) om de week nemen maar tijdens de herfstvakantie ging het weer zo slecht dat het naar elke week moest. Begin januari ging het weer beter met mijn buik en mocht de medicatie weer naar om de week…

Maar daarna begon een klein drama. De eerste maandag na de kerstvakantie ben ik nog naar school geweest, maar toen had ik al heel erg last van hoofdpijn. Dinsdagochtend ging het zo slecht dat ik bijna neerviel als ik opstond, ik heb toen met de huisarts gebeld en heb toen zwaardere pijnstillers gekregen tegen de hoofdpijn (diclofenac in zetpilvorm). Maar goed, die zetpillen werkten niet helemaal, elke keer als ik ze gebruikt had kreeg ik hele erge buikpijn. Ik heb het toen tot donderdag aangekeken, donderdag weer naar de huisarts geweest, mijn gezicht was gezwollen en ik had hele grote keelamandelen. Omdat ik best wel zware medicijnen heb, wist de huisarts niet zo goed wat ze met mij moest, zij heeft me toen doorverwezen naar de eerste hulp. Hier hebben ze gezegd dat het een keelontsteking was en ik ben toen met antibiotica naar huis gestuurd. In het weekend ging het niet veel beter en maandag was het alleen maar erger. Toen ben ik weer naar de huisarts geweest en heb andere antibiotica gekregen. De donderdag in diezelfde week kreeg ik ineens overal rooie vlekken en bulten en vrijdag ochtend was ik eigenlijk onherkenbaar. Mijn gezicht was zo opgezwollen en rood en de rest van mijn lichaam zat ook helemaal onder de bulten die gigantisch jeukten. Ik had een allergische reactie op de antibiotica. Met mijn keel ging het ondertussen ook niet beter, de hoofdpijn was wel iets minder. De huisarts heeft toen besloten om een bloedtest te doen voor de ziekte van Pfeiffer, en de dinsdag daarop kreeg ik de uitslag.. Het was inderdaad Pfeiffer. Ik was ook echt de hele tijd heel erg moe. Van de internisten mocht ik ook even niet mijn medicijnen nemen omdat ze niet wisten wat het effect hiervan was met de ziekte van Pfeiffer. Deze week heb ik te horen gekregen dat de Pfeiffer in ieder geval uit mijn bloed is en dat ik weer mag beginnen met de medicijnen.

Ik ga momenteel wel naar school, maar in overleg heb ik besloten om dingen die niet heel belangrijk zijn niet te volgen. Ik ben namelijk na een hele dag school echt op. Dan moet ik nog voor mezelf koken en weer opruimen. Het is wel lastig om me over te geven aan de moeheid want het ging een hele tijd goed met mijn buik, ik sportte weer en zat goed in mijn vel. Binnenkort ga ik op wintersport en ik ben echt benieuwd of ik het ga volhouden. Natuurlijk zal ik hier ook een blog over gaan schrijven!

Liefs Chanine