Links

Links naar andere websites over IBD.

De Crohn en colitis ulcerosa Vereniging Nederlandl
(CCUVN) behartigt de belangen van mensen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Maag Lever Darm Stichting (MLDS)
De Maag Lever Darm Stichting wil ziekten in het maag-, lever- en darmstelsel voorkomen en bestrijden.

Nederlandse stomavereniging Harry Bacon
Op de website vind je alle informatie over de Nederlandse stomavereniging Harry Bacon. De site informeert je over allerlei zaken die met stoma’s te maken hebben.

Zorgwijzer
Op deze website vind je informatie en advies over verzekeringen of sociale zekerheid in relatie tot gezondheid.

Voedingscentrum
Elke Nederlander kan met vragen over gezond en veilig eten terecht bij een onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid om consumenten wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezonde voeding en voedselveiligheid.

Nederlandse Vereniging van Diëtisten
De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) is dé beroeps- en belangenvereniging van de Nederlandse diëtist. Van de werkzame Nederlandse diëtisten is ongeveer 95 procent bij de NVD aangesloten.

Voorlichtingscentrum Sociale Verzekeringen
Voor mensen met een minimuminkomen of bijstandsuitkering bestaat de mogelijkheid om bij de sociale dienst in je gemeente een beroep te doen op de Wet Bijzondere Bijstand. Het verschilt per gemeente of de kosten van het dieet vergoed worden en hoe hoog deze vergoeding is.

www.ziezon.nl
Ziezon is het landelijk netwerk ziek zijn en onderwijs. Ziezon informeert, adviseert en ondersteunt scholen die te maken hebben met zieke leerlingen. Via de website kun je informatie krijgen over onderwijsconsulenten, waar en hoe je ze bij jou in de regio kunt bereiken.

Passend Onderwijs
Met passend onderwijs wil de overheid ervoor zorgen dat alle kinderen een passende plek in het onderwijs krijgen. Scholen bieden daarom extra hulp aan leerlingen. Passen onderwijs legt een zorgplicht bij scholen. Dat betekent dat zij verantwoordelijk zijn om alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben een goede onderwijsplek te bieden. Deze website biedt daar alle informatie over.

PDS Belangenvereniging
De PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) Belangenvereniging zorgt voor voorlichting en lotgenotencontact van PDS patiënten en behartigt hun belangen.

Crohnsite.be
Dit is de website van een Belgische patiëntenvereniging bedoeld voor darmpatiënten en hun omgeving. Je vindt hier algemene informatie over darmproblemen, over de symptomen, de darmonderzoeken, de medicatie, de rol van voeding, antwoorden op vaak gestelde vragen en nog veel meer. Verder vind je hier ook de allerlaatste bevindingen en ontdekkingen in het nieuwsgedeelte.

Algemene zoekpagina’s zijn voor Crohn en colitis zijn:
www.startkabel.nl/k/crohn/
www.darm.startpagina.nl

Op de pagina van ziekenhuis.nl kun je allerlei filmpjes en animaties bekijken, ook over colitis ulcerosa.
http://www.ziekenhuis.nl/

De Crohn en colitis ulcerosa Vereniging België (CCV-VZW) behartigt de belangen van mensen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Je kunt hier ook terecht voor verdere informatie.
www.ccv-vzw.be

Een Belgische site over stoma's met heel veel veelgestelde vragen over stoma´s.
www.coloplast.be