WC Doeboek

Door Roesja van Doorn op 30 januari 2012

Soms kun je de wc echt even niet meer zien! Je bent die dag voor je gevoel al honderd keer geweest en dan moet je weer! Omdat de Maag Lever Darm Stichting weet dat darmpatiënten heel wat tijd doorbrengen op het kleinste kamertje, hebben zij een boek gemaakt dat het bezoek iets aangenamer kan maken.
Samen met de makers van het tijdschrift FLOW hebben ze het eerste Nederlandse WC Doeboek ontwikkeld. In dit boekje staan allemaal dingen die geschikt zijn voor jong en oud, bijvoorbeeld kleurplaten, een moppenboekje en columns Maar ook zitten er items in die je wc nog gezelliger kunnen maken, zoals speciale tegeltjesstickers.

Meteen bij het zien van het boekje word je al vrolijk, en als je het boekje openslaat wordt dat vrolijke gevoel alleen maar groter. Er zitten een boel leuke en grappige dingen in die je wc-bezoek inderdaad even minder erg maken. Wel heeft het allemaal te maken met de wc of met het bevorderen van kennis over de darmen. Want naast het een hart onder de riem steken van darmpatiënten is het doel van deze campagne aandacht vragen voor gezond toiletgedrag. Dat is, net als voeding, voldoende drinken en bewegen, van invloed op een gezonde spijsvertering. Het WC Doeboek is niet alleen geschikt voor mensen zoals IBD-patiënten, maar ook voor de rest van het gezin.

Hang de verjaardagskalender op, knutsel de voor dummies geschikte wc-rolpoppetjes in elkaar, maak de puzzels en plak de tegeltjesstickers op! Maak je wc kortom gezelliger en maak de mensen om je heen bewuster van hoe zij hun darmen gezond kunnen houden.

Het boekje is in een beperkte oplage beschikbaar en kan vanaf vandaag besteld worden op www.wcdoeboek.nl. Het boek kost € 9,95 en de opbrengst komt ten goede aan de Maag Lever Darm Stichting.