29 september...Singelloop tegen Reuma!

Door Roesja van Doorn op 27 september 2013

singelloopRuim 9000 hardlopers komen op zondag 29 september in actie voor jeugdreuma. In het speciale Reumafonds Lopersteam rennen ruim 120 deelnemers, onder wie Anita Witzier, hiphopchoreograaf Shaker en SBS6-presentatrice Eveline de Bruijn mee.

Met de opbrengst van de Singelloop financiert het Reumafonds wetenschappelijk onderzoek naar jeugdreuma.
Met onderzoek naar nieuwe behandelingen wil het Reumafonds kinderen met reuma hoop op een gezonde toekomst geven.

Het Reumafonds Lopersteam bestaat uit deelnemers die allemaal op een speciale manier betrokken zijn bij reuma. Neem Maurice, vader van dochtertje Yara (5) met jeugdreuma. Hij zegt: “Onderzoek naar jeugdreuma is hard nodig. Wij hebben voor Yara de keuze voor relatief nieuwe, zware medicijnen moeten maken. Geen arts kan zeggen wat op de lange termijn de gevolgen of bijwerkingen zijn. Ik vind het ontzettend moeilijk om dit soort beslissingen voor haar te moeten nemen." Maurice heeft via JustGiving.nl een speciale sponsorpagina aangemaakt, net als ruim 50 andere hardlopers.

De Singelloop tegen reuma wordt georganiseerd door de Stichting UtrechTrent in samenwerking met het Reumafonds.

De afstanden zijn 5 en 10 km, voor topatleten en voor gewone hardlopers. Ook het NK 10 km vindt tijdens de Singelloop tegen reuma plaats. Er wordt gestart in het Wilhelminapark; de finish is op de Maliebaan.

www.singellooptegenreuma.nl