Dit najaar nieuw op de Cyberpoli: Intersekse en cyberpoli DSD

Door Jasper op 6 september 2017

Trailer Marleen

Trailer Nienke


Mensen verschillen van elkaar, niemand is hetzelfde. We verschillen van huidskleur, haarkleur, lengte, gedrag, humor en ga zo maar door. Een deel van deze verschillen zie je aan de buitenkant, maar het merendeel zie je niet direct.

Mensen verschillen ook van elkaar door hun geslacht. Er zijn mannen en vrouwen, maar ook andere geslachtelijke ontwikkelingen zijn mogelijk. En ook hier geldt dat we die verschillen niet altijd kunnen zien. Soms passen je uiterlijke kenmerken bij het mannelijke of vrouwelijke geslacht, maar je inwendige kenmerken niet. En soms passen je uiterlijke kenmerken noch bij het mannelijk noch bij het vrouwelijk geslacht. We spreken dan over variaties in de geslachtelijke of geslachtschromosomale ontwikkeling. Er zijn veel variaties mogelijk en ze ontstaan tijdens de zwangerschap bij de ontwikkeling van het embryo. Je wordt er dus mee geboren.

Als je een variatie in je geslachtelijk ontwikkeling of in je geslachtschromosomale ontwikkeling hebt, spreken we van DSD (disorder/ differences in sex development) en soms van intersekse.

Dit najaar kun je er van alles over lezen en zien op de Cyberpoli DSD. Heb je zelf DSD en vind je het leuk om mee te doen? Stuur dan een mailtje naar: info@artsenvoorkinderen.nl. Het interview kan anoniem.