Op eigen benen

De website www.opeigenbenen.nu is een initiatief van het Lectoraat Transities in Zorg, Kenniscentrum Zorginnovatie, Hogeschool Rotterdam. De website is voortgekomen uit het onderzoeksprojecten van "Op Eigen Benen" en in samenwerking met TransitieNet. Op Eigen Benen is de verzamelnaam voor onderzoeks- en ontwikkelprojecten rondom jongeren met chronische aandoeningen in hun voorbereiding op volwassen worden en de transitie (=overgang) naar de volwassenenzorg.

opeigenbenen
De website Op eigen benen is een initiatief van het Lectoraat Transities in Zorg, Kenniscentrum Zorginnovatie, Hogeschool Rotterdam. De website is voortgekomen uit het onderzoeksprojecten van "Op Eigen Benen" en in samenwerking met TransitieNet. Op Eigen Benen is de verzamelnaam voor onderzoeks- en ontwikkelprojecten rondom jongeren met chronische aandoeningen in hun voorbereiding op volwassen worden en de transitie (=overgang) naar de volwassenenzorg.

Op deze website vind je informatie over jongeren met chronische aandoeningen,ziektes en/of een functiebeperking die een transitie (overgang) in ziekte of zorg doormaken. Zo wordt de vraag 'Wat is transitie nou eigenlijk?' beantwoord. Verder kan je hier de nieuwsresultaten lezen van de onderzoeksprojecten, de publicaties die wij geschreven hebben en natuurlijk de contactgegevens. Daarnaast komen de volgende thema's die belangrijk kunnen zijn voor jongeren met een chronische ziekte of aandoening aan bod: Regie, Zorg, Relaties, Studie, Werk, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Sport.

Deze projecten geven niet alleen meer inzicht in wat jongeren met chronische aandoeningen willen en kunnen ten aanzien van hun zelfstandigheid, maar ook de zorg voor deze groep kan daadwerkelijk verbeterd worden. De bedoeling is dat jongeren straks stevig op eigen benen kunnen staan én de zorg krijgen die ze nodig hebben.