darmflora

Nieuwsbericht: Darmbacteriën voorkomen allergieën

Kinderen met weinig verschillende bacteriën in de darmflora hebben meer kans om een allergie te ontwikkelen.
(In je darmen leven veel bacteriën, goede en slechte. Al deze bacteriën bij elkaar worden je darmflora genoemd.)

Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen. De onderzoekers bestudeerden ruim 400 kinderen en vonden een verband tussen het aantal bacteriën in de endeldarm en de kans op het ontwikkelen van een allergie later in het leven. Het is van belang dat kinderen veel verschillende bacteriën ontmoeten. Bij voorkeur al op heel jonge leeftijd, wanneer het immuunsysteem zich nog ontwikkelt.

Het is daarom dat kinderen die met een keizersnede geboren zijn waarschijnlijk vaker allergieën ontwikkelen. Bij een natuurlijke geboorte worden kinderen direct blootgesteld aan de bacteriën uit de endeldarm van de moeder. Bij een keizersnede zijn veel minder bacteriën aanwezig.

De onderzoekers denken ook dat de darmflora van kinderen wordt beïnvloed door het antibioticagebruik van de moeder en allerlei kunstmatige stoffen waaraan de moeder wordt blootgesteld.
Roesjadmin ▪ op 28 december 2011

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laatste nieuws