In de spot: Omnipod, draadloze insulinepomp met afstandsbediening.

Een OmniPod is een draadloze insulinepomp die direct op de huid zit en waarbij geen aparte infuusset met slangetje nodig is. Deze pomp is sinds kort ook verkrijgbaar op de Nederlandse markt.

De OmniPod lijkt sterk op de nieuwere insulinepompen waarbij de bloedglucosemeter werkt als afstandsbediening. Het grote verschil is dat deze pomp niet via een slangetje aan de infuuspleister en canule verbonden is met de pomp.
De Omnipod wordt net als een infuusset op de huid gedragen en geeft via een canule insuline af op basis van gegevens die de zogenoemde Personal Diabetes Manager of PDM overdraagt. Deze PDM is de afstandbediening en tegelijkertijd bloedglucosemeter waarmee de Omnipod bediend wordt.

Wat zijn de verschillen met een ‘gewone’ insulinepomp?
• De OmniPod bestaat uit een insulinereservoir, flexibele canule en pomp in één, met een afstandbediening die tegelijkertijd bloedglucosemeter is.
•Wanneer de OmniPod en de PDM worden ingeschakeld, wordt automatisch een naaldje in de huid gebracht in 0,005 seconden op een subcutane diepte van 6,5 mm (hoek: 45°, lengte ongeveer: 9 mm).
• De OmniPod is met insuline te vullen door middel van een injectie.
• Je kunt met de OmniPod douchen, in bad en zwemmen in zee en in het zwembad.
• De kosten van de OmniPod zijn over een periode van vier jaar gelijk aan die van een ‘gewone’ insulinepomp. De zorgverzekeraars vergoeden elke vier jaar een nieuwe pomp.

Bron: www.mydiabetesdigital.nl
Meer informatie: http://www.mylife-diabetescare.nl/mylife-omnipod.html

In the spot