Deelnemers gezocht voor onderzoek 'OUCH' onder ouders over hun omgang met de klachten van hun chronisch zieke kind

Door Roesja van Doorn op woensdag 24 april

Het onderzoeksteam van Tilburg University, onder leiding van Dr. Myrthe Boekhorst en Dr. Inge Timmers zoekt deelnemers voor het onderzoek ‘OuCh’.

Het onderzoek is gericht op het verkrijgen van inzichten in hoe ouders/verzorgers van chronisch zieke kinderen omgaan met de klachten van hun kind. De onderzoekers willen zowel beschermende als risicofactoren in kaart brengen hoe deze factoren mogelijk verschillen tussen ouders van kinderen met en zonder een chronische ziekte. De kennis die hiermee verzameld wordt, helpt beter te begrijpen wat ouders van kinderen met chronische ziekten doormaken en hoe ouders hierin ondersteund kunnen worden.

Wie kunnen meedoen? De onderzoekers zijn op zoek naar ouders/verzorgers van thuiswonende kinderen (0 t/m 17 jaar) met of zonder een chronische ziekte. Het is een vereiste dat deze ouders/verzorgers zelf ouder zijn dan 18 jaar en dat zij de Nederlandse taal goed beheersen.

Hoe ziet het onderzoek eruit? Deelnemers vullen een online vragenlijst in (30-40 minuten) over hun ervaringen en gevoelens en maken daarmee kans om een cadeaubon van €20 te winnen. Deelname is vrijwillig en de gegevens zullen anoniem verwerkt worden.

Voor meer informatie en opgave van deelname: OuCh@tilburguniversity.edu