Kies hier aan wie je jouw vraag wilt stellen.

  • 2
  • 3
  • 4

Heb je al bij de veelgestelde vragen gekeken? Veel vragen worden daar al beantwoord! Veelgestelde vragen

Kies de deskundige die het meeste aansluit bij jouw vraag.

avatar

Hans Carpay

Neuroloog

Ik ben Hans Carpay, iets over de zestig jaar oud en vader van twee volwassen kinderen. Ik werk als neuroloog in The Migraine Clinic in Amsterdam. Ik heb die kliniek opgericht om me helemaal op de behandeling van migraine te kunnen richten, want dat is erg hard nodig. Migraine komt heel veel voor (één op de vier vrouwen, en een op de tien mannen heeft migraine). Migraine begint vaak al op de kinderleeftijd. Als je een migraineaanval hebt ben je op dat moment echt ziek. Knallende hoofdpijn, misselijk, last van licht en geluid. Vaak kun je één of meer dagen niet naar school of meedoen met sport of andere activiteiten. Dat hakt er soms behoorlijk in. Migraine hebben is gewoon (erfelijke) pech. Het is niet je schuld dat je het hebt. Word je leven te veel door migraine verpest? Dan is het goed om te weten dat er veel aan te doen is: met medicijnen die een aanval stoppen of medicijnen die aanvallen voorkomen. Loop niet te lang door met migraine en ga praten met je huisarts! Het is slim om je dan eerst even in migraine te verdiepen. Misschien vind je het leuk om de filmpjes van The Migraine Clinic te bekijken die op YouTube staan waarin ik wat uitleg geef over migraine (https://www.youtube.com/@themigraineclinic) of lees je liever mijn boek: ‘Migraine is geen hoofdpijn’.

Stel je vraag aan Hans Carpay

avatar

Marleen Arends

Kinderverpleegkundige

Mijn naam is Marleen Arends en ik ben kinderverpleegkundige in het Martiniziekenhuis in Groningen. Ik werk daar 2 dagen in de week op de afdeling neonatologie (zieke baby's) en 1 dag in in de week als verpleegkundige voor kinderen met epilepsie en kinderen met hoofdpijn. Als je net weet dat je epilepsie hebt, zorgt dat voor veel vragen bij jou en je omgeving. Mijn taak is om hier dan uitleg over te geven en soms te helpen bij praktische zaken. Ik vind het belangrijk dat je, als je epilepsie hebt, een gewoon en leuk leven kunt leiden. Als je veel last van hoofdpijn hebt is het belangrijk dat er een goede diagnose gesteld wordt. Ik help daarnaast om te kijken hoe je met hoofdpijn toch zoveel mogelijk je normale dingen kunt doen. Thuis heb ik een man, 2 kinderen en een kat. Ik hou van haken, lezen, Netflix, wandelen, reizen en leuke dingen met mijn gezin doen. Als je een vraag over epilepsie of hoofdpijn hebt, stuur die dan gerust! Groetjes Marleen.

Stel je vraag aan Marleen Arends

avatar

Daniëlle Blok

GZ-psycholoog

Mijn naam is Daniëlle Blok en ik ben werkzaam als GZ-psycholoog bij Cognito Praktijk in Zwolle. Cognito Praktijk is een kleinschalige ambulante psychologenpraktijk met ondertussen drie locaties. Ik werk in het centrum van Zwolle, op een mooie locatie aan de gracht. Ik behandel in de praktijk zowel kinderen en jongeren als volwassenen. Ik werk met verschillende behandelmethoden, zoals cognitieve gedragstherapie en EMDR. In mijn werk kijk ik goed naar de gestelde (individuele) hulpvraag en waar mogelijk betrek ik daarbij graag de belangrijke personen uit iemands naaste omgeving, zoals ouders of een partner. Hulpvragen zijn er op het gebied van o.a. angsten, stemming, trauma, eetproblematiek maar ook op het gebied van (aanhoudende) lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn of vermoeidheid. Hierbij werken we ook samen met bijv. de (kinder)artsen uit het ziekenhuis. Mocht je vragen hebben over de psychologische behandeling van hoofdpijn, dan denk ik graag met je mee!

Stel je vraag aan Daniëlle Blok

avatar

Jolita Bekhof

Kinderarts

Als algemeen kinderarts zie ik in Isala, het ziekenhuis in Zwolle, regelmatig kinderen tot 18 jaar met hoofdpijn of migraine. Ik ben vaak erg onder de indruk van de invloed die hoofdpijn klachten kunnen hebben op het functioneren van kinderen. Ik merk ook dat hoofdpijnklachten door mensen in de omgeving niet altijd serieus genomen worden, wat ik erg erg jammer vind en volkomen onterecht. Tijdens mijn spreekuur besteed ik aandacht aan zorgen over mogelijke oorzaken van de hoofdpijn en probeer ik samen met het kind en de ouders te achterhalen welke factoren een rol kunnen spelen die mogelijk beïnvloedbaar zijn. Als je vragen hebt over medicatie die nuttig kan zijn bij hoofdpijn of over andere behandelmogelijkheden, ben ik graag bereid deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel je vraag aan Jolita Bekhof

avatar

Jikke-Mien Niermeijer

Kinderneuroloog

Ik werk als kinderneuroloog in een groot opleidingsziekenhuis in Zuid Nederland ( ETZ Tilburg). We zien heel veel kinderen en jongeren met spanningshoofdpijn en migraine. We bieden hoofdpijnzorg op maat, via de kinderhoofdpijnpoli. Hier werken we samen met kinderneurologen, kinderartsen, een verpleegkundig specialist en medisch psychologen. We verwijzen ook laagdrempelig naar kinderfysiotherapeuten of slaapoefentherapeuten als dat nodig is. Hoofdpijn en migraine kunnen je leven heel erg verstoren. Het is belangrijk om samen met je arts en de verpleegkundige eerst tot een duidelijke diagnose te komen en vervolgens een plan van aanpak op te stellen. Hierbij komen we vaak te spreken over dingen die je zelf zou kunnen doen, om uit te vinden of je daardoor minder last krijgt van je hoofdpijn. Dat betekent niet dat je er zelf iets aan kan doen dat je hoofdpijn hebt of migraine, het krijgen van deze klachten is een combinatie van een stukje "aanleg" en het moment in je ontwikkeling. We kunnen migraine vaak goed met bepaalde medicatie behandelen en geven ook andere adviezen die de klachten kunnen helpen verminderen. Mocht je met een vraag zitten, dan kan je die hier stellen. Verder kan het ook een goed idee zijn om hulp te zoeken voor je klachten bij de huisarts.

Stel je vraag aan Jikke-Mien Niermeijer

avatar

Tijmen Balvers

Neuroloog

Ik ben Tijmen Balvers en werk als neuroloog in The Migraine Clinic (TMC) en voor de Stichting Epilepsie Instellingen SEIN. In TMC zie ik voornamelijk patiënten met migraine en clusterhoofdpijn. Vooral als je vragen hebt over clusterhoofdpijn, kun je bij mij terecht! Hoofdpijnaandoeningen zijn iets waar vooral jonge mensen mee te maken krijgen, mensen zoals jij die naar school gaan of werken en volop in het leven staan. Het kan echt een impact hebben, waardoor je niet naar school kunt, niet kunt werken of je vrienden niet kunt zien. Helaas begrijpen veel mensen hoofdpijn nog steeds niet goed en denken ze dat een simpele pijnstiller de oplossing is. Daardoor voelen sommigen zich misschien niet begrepen en houden ze het liever voor zichzelf. Het is erg belangrijk dat dit verandert! Er moeten organisaties zijn waar mensen met hoofdpijn zich begrepen voelen en waar ze goede adviezen krijgen voor behandeling. De Cyberpoli is een geweldig initiatief dat precies dat wil bereiken.

Stel je vraag aan Tijmen Balvers