Themas

Er zijn 3 thema's beschikbaar!

Triggers, oorzaak of gevolg?

Dat migraine erfelijk is en dat veel patiënten gevoelig zijn voor bepaalde triggers, daar zijn artsen en wetenschappers het wel over eens. Maar waardoor een migraineaanval nou precies veroorzaakt wordt, is nog onduidelijk. Bewezen triggers die vaak genoemd worden zijn menstruatie, slaapgebrek, energiedrankjes of te veel koffie.

Migraine, wat weten we nu …?

Migraine is een van de meest voorkomende ziektes, toch weten we nog steeds niet precies hoe een aanval ontstaat. We weten dat de ziekte erfelijk bepaald is en dat de prikkelverwerking in je hersenen niet goed meer werkt. Maar hoe het precies zit met die prikkels, weten we niet. We weten ook dat spanningen, slaaptekort en schermgebruik een rol kunnen spelen.

Nee, het ligt niet aan jou!

Migraine is een van de meest voorkomende ziektes, maar hoe en waarom het ontstaat is nog steeds niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat erfelijke aanleg een rol speelt. Iets zorgt ervoor dat de prikkelverwerking in je hersenen niet goed meer werkt. Maar welke prikkels ervoor zorgen dat jij op dat moment een migraineaanval krijgt, weten we niet.