Veelgestelde vraag
Wat is een autipas?

Een Autipas is een plastic kaartje ter grootte van een creditcard, zodat deze gemakkelijk mee te nemen is. De Autipas is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Autisme, het AutismeFonds en het Landelijk Netwerk Autisme.

Door de Autipas te tonen in een lastige situatie, of bij een eerste contact met een hulpverlener of instantie, kun je op eenvoudige en discrete wijze informatie geven over de aanwezige handicap. Bijvoorbeeld bij de tandarts, in het ziekenhuis, of aan een loket. Of bij onverwachte situaties die onrust en paniek kunnen oproepen, zoals opstootjes, of bij politie- en douanecontroles. Zo worden misverstanden vaak voorkomen.
De Autipas kan ook een hulpmiddel zijn om een bezoek aan een evenement of pretpark gemakkelijker te maken. Dankzij deze pas kunnen veel kinderen en volwassenen met autisme nu óók genieten van zo’n dagje uit.
Op www.autisme.nl kun je zien welke attractieparken de Autipas accepteren. Voor meer tips over een leuk dagje uit kan je kijken op www.uitmetkorting.nl

Meer informatie vind je op www.autisme.nl

Ook interessant