Welkom in mijn leven!

Door Myrna op 21 oktober 2014

Het is natuurlijk hartstikke mooi dat we al die kleine momentjes samen zullen delen en ik ben dan ook erg benieuwd hoe ons contact gaat verlopen. Echter, het is voor jou als lezer natuurlijk wel zo prettig om te weten met wie je dan precies mee loopt en dus zal ik me even voorstellen.

Ik ben Myrna. Een ambitieuze en positief ingestelde studente HBO Toegepaste Psychologie van 20 jaar. Mijn leven bestaat uit school, stage, vrijwilligerswerk, vrienden, bijbaantjes, familie, veel leuke momenten, minder leuke momenten én reuma. Ja, je leest het goed: reuma, maar dan wel op het einde. Want ik ben gewoon Myrna, ik leef mijn leven zoals ik wil en reuma is daar weliswaar onlosmakelijk mee verbonden, maar het is niet de leidraad van mijn leven.

Omdat de Cyberpoli voor kinderen/jongeren – en ouders van - met een chronische ziekte is, en het ziek zijn dus toch redelijk centraal staat als aandachtspunt, zal ik mijn reuma even nader toelichten. Na een jeugd vol vage klachten en onverklaarbare blessures die steeds meer toenamen is op 16-jarige leeftijd Systemische Lupus Erythematodus (SLE) gediagnosticeerd. Dit is een auto-immuunziekte waar onder andere reumatische klachten bij komen kijken. Daarnaast heb ik ook fibromyalgie, dit is gediagnosticeerd toen ik 19 was. Voor mij houdt dit in dat de gewricht-, spier- en vermoeidheidsklachten die ik al had, nog een tikkie erger zijn geworden en er (tot nog toe) geen pijnmedicatie bestaat die niet té verslavend werkt en toch de pijn kan onderdrukken. Naast deze twee dingen heb ik ook nog astma en het prikkelbaar darmsyndroom.

Zoals je hierboven al kort hebt kunnen lezen ben ik ondanks al deze aandoeningen toch erg actief. Natuurlijk wijst mijn lichaam me regelmatig op het feit dat mijn energie niet oneindig is en dat mijn gewrichten en spieren ook graag gewoon even rust willen. Hoe ik met deze twee tegenstrijdigheden om ga in het dagelijks leven, en een positieve draai weet te geven aan de minder leuke kanten van reuma, zal je teruglezen in mijn columns.

Mocht je naar aanleiding van mijn columns contact met me willen, kun je me altijd een (privé)berichtje sturen!

Groetjes en hopelijk tot ziens!

Myrna van der Wees