Trombosailing was een groot succes!

Door Roesja van Doorn op 8 september 2023

Trombosailing is een zeildag voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar, die op de tienerleeftijd een trombose hebben gehad. Op zaterdag 26 Augustus 2023 was de allereerste keer dat dit evenement plaatsvond. Het was een daverend succes. Het idee is ontstaan na de Wereld Trombose Dag 2022, waarop er een bijeenkomst voor jongeren met en over trombose werd gehouden in De Machinist. Op die dag kwam naar voor dat de jongeren het heel erg fijn vonden om leeftijdsgenoten te ontmoeten die ongeveer hetzelfde hadden meegemaakt. Het contact met lotgenoten blijkt van onschatbare waarde voor sommigen. Op die dag rees het idee voor Trombosailing.

Trombosailing 2023 is georganiseerd door de afdeling kinderhematologie van het Sophia kinderziekenhuis in samenwerking met de antistollingscommissie Erasmus MC en de afdelingen kinderhematologie in het Amsterdam UMC, UMC Utrecht en Maastricht UMC.De dag was zeer geslaagd! Al vanaf het moment dat we de haven uitzeilden, kwamen de gesprekken los. Iedereen vond elkaar en alle persoonlijke verhalen werden met elkaar gedeeld. Er is veel gelachen en zelfs nummers werden uitgewisseld. Alle jongeren hebben aangegeven dat ze het een superleuke dag vonden en ze heel erg blij waren erbij te zijn geweest. Het weer was erg afwisselend, van zon, tot stortbuien, onweer en wind. Het leverde gezellige momenten in de kajuit op.

De KNRM kwam tijdens de lunch als grote verrassing. Iedereen mocht even meevaren op de KNRM-boten, vol gas werd over het Markermeer geracet!

Verschillende mensen hebben hun steentje bijgedragen om deze dag tot een succes te maken:

  • Vrijwilligers van Stichting Sailing kids zorgde voor heerlijk eten en drinken.
  • Vayanne en Charlotte (de ambassadeurs van de kindertrombose), 2 jonge dames van 18, die zelf ook trombose hebben gehad, namen het voortouw om ervoor te zorgen dat alle patiĆ«nten met elkaar in gesprek kwamen. Ze hadden een gepast kennismakingsspel bedacht, maar ook een leuke Pub quiz.
  • Trombosestichting Nederland en Viatris hebben de dag financieel ondersteund.

Op naar Trombosailing 2024!

Lees meer hierover op de website van de Trombosestichting: Trombosailing