Kies hier aan wie je jouw vraag wilt stellen.

  • 2
  • 3
  • 4

Heb je al bij de veelgestelde vragen gekeken? Veel vragen worden daar al beantwoord! Veelgestelde vragen

Kies de deskundige die het meeste aansluit bij jouw vraag.

avatar

Irene Klaassen

Kinderhematoloog

Hallo, Mijn naam is Irene Klaassen. Ik ben kinderhematoloog en momenteel werkzaam in het Emma Kinderziekenhuis/ Amsterdam UMC’s. Als kinderhematoloog in een academisch ziekenhuis zie ik veel kinderen met een bloedstolsel (trombose). Daarnaast ben ik ook gepromoveerd op het onderwerp trombose. Het onderwerp trombose trekt mij zo, omdat het bloed een mooie balans heeft tussen stollen en niet-stollen. En er zijn zo veel factoren die dit kunnen beïnvloeden. Het is goed te zien dat er steeds meer aandacht is voor trombose op de kinderleeftijd. In mijn vrije tijd ben ik graag samen met mijn gezin, bestaande uit twee kinderen mijn man en mijzelf. Daarnaast tennis en zeil ik graag en houd ik erg van koken. Heb je vragen over trombose, stel ze me gerust.

Stel je vraag aan Irene Klaassen

avatar

Jill

Ervaringsdeskundige

Hey! Mijn naam is Jill en ik ben 16 jaar. Ik studeer op een mbo school en in mijn vrije tijd kijk ik graag series. Ook zit ik op hockey. Toen ik 15 jaar was kreeg ik trombose ik heb toen ongeveer een week in het ziekenhuis gelegen en ben 2 keer geopereerd. De periode toen ik uit het ziekenhuis kwam was erg zwaar. Ik zat toen in mijn examen jaar en had veel gemist op school, waardoor ik veel moest inhalen. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en slik ik ook geen medicatie meer. Ik heb nu nergens meer last van en daar ben ik erg blij mee. Stel gerust jullie vragen, ik beantwoord ze graag!

Stel je vraag aan Jill

avatar

Sanjana

Ervaringsdeskundige

Hoi, mijn naam Sanjana ben 19 jaar en ik heb op me 15 een longembolie gehad waardoor ik nu levenslang aan de bloedverdunners zit. Maar dit houdt mijn niet tegen om nog plezier te maken. Mijn plezier komt dan ook van reizen en daarbij vind ik het erg leuk om foto’s/video’s te maken die ik vervolgens dan edit om hiermee de waardevolle momenten vast te zetten. Ten sloten hou ik ook erg van koken en speel dan ook graag de chef thuis... Wil je iets vragen voel je vrij om dit te doen want ik vind het altijd leuk om ze te beantwoorden. Groetjes Sanjana :)

Stel je vraag aan Sanjana

avatar

Heleen van Ommen

Kinderhematoloog

Hi, ik ben Heleen van Ommen en werk als kinderhematoloog in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Ik ben moeder van een zoon en een dochter, beide tieners, en ben gek op fotograferen en sport, oa voetbal en roeien. Als kinderhematoloog behandel ik kinderen en tieners met een bloedziekte. Mijn specialisatie is de stolling van het bloed. In het Sophia hebben we een speciale polikliniek voor de behandeling en begeleiding van kinderen en tieners met trombose. Op deze polikliniek geven we ook veel voorlichting over de kans op trombose als je een erfelijke aanleg daarvoor hebt. Als je vragen hebt over trombose kan je die nu ook aan mij of mijn collega’s stellen via de Cyberpoli!  

Stel je vraag aan Heleen van Ommen

avatar

Christian Hulzebos

Neonatoloog

Dag, ik ben neonatoloog. Dat is een dokter die samen met verpleegkundigen zorgt voor pasgeboren kinderen. Soms zijn zij te vroeg geboren en hebben ze ondersteuning nodig. Net als grotere kinderen kunnen ook pasgeboren kinderen ziek worden. Op de intensive care voor pasgeborenen (de afdeling neonatologie) worden zij behandeld. Ik doe dit werk al meer dan 15 jaar en het is iedere dag anders. Behalve de zorg voor zieke baby's doe ik ook onderzoek naar betere behandelingen bij pasgeborenen en geef ik soms les aan studenten, verpleegkundigen of jonge dokters. En als ik hier niet ben, dan ben ik thuis bij ons gezin bestaande uit 4 kinderen en mijn echtgenote. En niet te vergeten onze hond, een labrador retriever met een ongekende eetlust, waar we graag mee op stap gaan - de bossen of weilanden in. Ik hoop dat ik je kan helpen met een antwoord op je vraag. Vraag me gerust wat je wilt weten: er zijn geen gekke of domme vragen!

Stel je vraag aan Christian Hulzebos

avatar

Marieke Kruip

Hematoloog

Hoi! Ik ben Marieke Kruip en ben hematoloog in het Erasmus MC. Een hematoloog behandelt patiënten met ziektes van het bloed, waarbij ik vooral veel weet over ziektes van de bloedstolling. Als de stolling te goed werkt kun je (te) snel stollen, waardoor er stolsels in de bloedvaten ontstaan, een trombose. Als de stolling niet goed genoeg werkt kun je (te) snel bloeden, zoals bij hemofilie of de ziekte van von Willebrand. Ik ben een hematoloog voor volwassenen, maar werk vooral ook met jong volwassenen. Ik heb 3 kinderen, allemaal meisjes, en houd van fietsen, wandelen en hockeyen.

Stel je vraag aan Marieke Kruip

avatar

Monique Suijker

Kinderhematoloog

Hoi, ik ben Monique Suijker en ik werk als kinderhematoloog in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht. Behalve dokter ben ik ook moeder van 2 zoons. Ik hou van lekker eten, sporten en samen met m'n gezin zijn. Als kinderhematoloog behandel ik kinderen en tieners met afwijkingen in het bloed. Denk hierbij aan immuungemedieerde trombocytopenie (ITP) en trombose. Ik vind het belangrijk om aandacht te hebben voor de ziekte op en in het dagelijks functioneren. Als je vragen hebt over ITP of trombose, stel ze aan mij of één van mijn collega's!

Stel je vraag aan Monique Suijker