hoestaanvallen + reuma

 • Avatar van milkyprup
  milkyprup op 13 maart 2016
  Wie herkend dit, of staat het los van reuma? Mijn kleine van bijna 2 is om de haverklap ziek. Ze heeft poly-articulaire jeugdreuma en krijgt medicijnen sinds 3 weken. Ze is al een paar dagen aan het hoesten non stop, gisteravond hield ze de prednison niet binnen.
 • Avatar van Annamaria
  Annamaria op 13 maart 2016
  Helaas veel herkenning. Onze dochter (ook polyarticulair) is afgelopen maanden om de week ziek geweest. In haar geval kwam dat door heftige reuma-aanval waarvoor hoge dosering biological plus prednison nodig was. Ik vond het heel heftig, niet alleen de reumaklachten, de (bijwerkingen van) de medicijnen maar ook dat continu ziek zijn. Biological is nu verlaagd en prednison is gestopt (pas op, nooit zomaar stoppen, weet niet hoe erg het is als ze een dag niet neemt, dat valt wellicht mee). Nu al 18 dagen niet ziek... Hoor het van meer ouders van kinderen met jeugdreuma.

  Hoe lang heeft zij al jeugdreuma? Heeft zij ook een biological? Als je het niet vertrouwt, neem dan contact op met het ziekenhuis...

  Zondag 20 maart is een bijeenkomst voor (ouders van) kinderen met jeugdreuma van de jeugdreumavereniging, wellicht iets voor jullie?

  http://www.jeugdreumavereniging.nl/events/0-tot-6-jarigen-dag-2016/
 • Avatar van Annamaria
  Annamaria op 13 maart 2016
  Nog t belangrijkste vergeten: de slechte weerstand kan dus komen door de medicijnen. Jeugdreuma is een immuunsysteem dat overreageert, vandaar de afweerverlagende medicijnen. Welke gebruikt ze?