winterse meelbuien...

Door Melanie Hulshoff op 22 januari 2013

Hey allemaal,

Is het bij jullie ook zo’n mooie witte wereld ? Prachtig om te zien dat alles om je heen in een aantal uren veranderd is in een prachtige sprookjeswereld.
Helaas verging dit sprookjesachtige gevoel bij mij abrupt, toen ik in de gaten kreeg dat er door de sneeuwval heel veel bussen en treinen niet reden.
Hoe moest ik dit nu weer oplossen?! Ik moest namelijk naar Utrecht voor een informatiemarkt van school. Gewoon maar op hoop van zegen naar het treinstation gaan, dacht ik. Wonder boven wonder reed er een trein naar Utrecht! Als je in Utrecht centraal uitstapt, loop je zo het overdekte winkelcentrum binnen. Ik had ongelofelijk zin in een lekkere bak koffie, dus bij het eerste restaurant dat ik zag liep ik naar binnen. De koffie was heerlijk, maar bij het verlaten van het restaurant moest je langs een ruimte lopen, waar al het gebak en broodjes met meel/ beslag klaar werden gemaakt!
Snel keek ik of er misschien een andere uitgang was, maar helaas die was er niet, dus moest ik er langs lopen of ik dat wilde of niet. Toen ik er vlakbij was werd er net een grote zak met meel open gemaakt en met een smak op een tafel neergezet. Uit mijn ooghoek zag ik grote wolken meel omhoog dwarrelen en ik dacht: adem inhouden en snel doorlopen. De dagen hierna had ik wel buikpijn…tja. En de trein terug naar huis? Die ging niet. Er lag teveel sneeuw! Na veel geduld ben ik gelukkig toch veilig thuisgekomen!

Liefs, Melanie