Overstap naar de volwassenzorg? Peerbuddy kan je daarbij helpen!

Door Roesja van Doorn op 10 mei 2017

Peerbuddy is een project waarbij jongeren met een chronische ziekte die al de overstap van de kindzorg naar de volwassenenzorg hebben meegemaakt ("de buddy"), gekoppeld aan een jongere ("de peer") die dit binnenkort gaat meemaken.

Wat heb je aan een Peerbuddy?
Een Peerbuddy is een maatje die je kunt zien als vertrouwenspersoon. Hij of zij heeft ook de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Peerbuddy’s hebben zelf al de overstap van kindzorg naar volwassenenzorg meegemaakt. Door deze ervaring kunnen ze jou met deze overgang steunen en begeleiden. Voor de periode van ongeveer een jaar word je gekoppeld aan een buddy. Aan de hand van een vragenlijst zoeken we de buddy die zo goed mogelijk bij jou past. Hierbij kijken we naar voorkeuren in contact (app, mail, afspreken) en ook naar hobby’s en interesses.

Voor twee buddy's met een chronische darmziekte zijn we nog op zoek naar jongeren (peers) die aan een buddy willen worden gekoppeld. Een van deze buddy's is bijvoorbeeld Laurence, die je als ervaringsdeskundige op de IBD-cyberpoli kan vinden!

Dus... Leuke enthousiaste BUDDY zoekt jongere (16 t/m 18 jaar) met chronische darmziekte om te ondersteunen bij overstap naar volwassenenzorg. Buddy is zelf maximaal 25 jaar oud en ervaringsdeskundig.

Meer informatie kun je lezen op Peerbuddy. Hier kun je je ook opgeven!