Anders is Gewoon... Doe je ook mee?!

Door Roesja van Doorn op 2 september 2020

'Het doel van dit project is om kinderen en jongeren met een chronische aandoening en hun ouders krachtiger en positiever in het leven te laten staan. Het doel is om deze kinderen te helpen bij het aangaan van uitdagingen op een positieve manier en te focussen op wat wél kan. Daarnaast willen we meer begrip en hulp voor deze kinderen creëren in de maatschappij. Dit doen we middels een documentaire en een impactprogramma.'

Initiatiefnemer Gwendid is dit project gestart omdat haar middelste zoon van 9 jaar (Mathis) een ernstige hartafwijking heeft en zij merkt hoe hij regelmatig worstelt met het "anders zijn". Zij is psychologe en onderzoeker en tevens scenarist.

Om te zorgen dat dit project zo goed mogelijk aansluit bij de uitdagingen van kinderen en jongeren met een chronische aandoening, doen de initiatiefnemers op dit moment onderzoek naar hun ervaringen. Er zijn al meerdere jongeren en hun ouders gesproken maar de onderzoekers zouden graag nog meer kinderen/jongeren in de leeftijd tussen 12 en 20 jaar spreken (live of via beeldbellen).

Wij willen dat jongeren met een chronische aandoening zoveel mogelijk mee kunnen doen.
Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en heb je een chronische aandoening? En wil je dit project helpen door een keertje kort te Skypen/Facetimen of praten over jouw ervaringen? Mail dan naar anders.is.gewoon@ziggo.nl of app naar 0641393970.

Anders_is_gewoon