Bezoek de diëtist

Het belang van gezonde voeding wordt steeds meer ingezien. En al helemaal als je coeliakie hebt. Daarom is het verstandig om regelmatig te kijken naar de samenstelling van je dieet. Zitten er genoeg volwaardige voedingsmiddelen in die je nodig hebt in de groei. Een diëtist kan je daarbij helpen. Met advies over je dieet en van allerlei tips hoe je er in het dagelijkse leven mee om moet gaan.

Toch blijkt uit een onderzoek van Erika Hopman e.a. (diëtist van het LUMC) dat slechts 16 % van de ondervraagde jongeren met coeliakie, dieetcontroles belangrijk vindt. Dat is niet veel. Zou het komen omdat ze denken dat een diëtist alleen maar saaie dingen opsomt die ze niet meer mogen hebben? Of omdat ze bang zijn dat ze niets aan dat gesprek hebben omdat de diëtist er toch niets vanaf weet?

Zoek daarom een goede diëtist. Eentje die positief met je meedenkt en je juist helpt met het vinden van creatieve oplossingen. Want je kunt veel meer dan je denkt. Bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging kunnen ze je verder helpen.