Veelgestelde vraag
Zijn er bijzonderheden bij seks als je de ziekte van Von Willebrand hebt?

Als je vragen of zorgen hebt over seks, praat er dan over met je arts of verpleegkundige, ook als je dat lastig vindt. Er zijn namelijk best wel wat dingen waar je met de ziekte van Von Willebrand mee te maken kunt krijgen.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van problemen die je kunt krijgen.

Door het vrijen kunnen kleine wondjes aan de huid ontstaan, vooral als je nog niet veel seksuele ervaring hebt en de huid nog wat moet oprekken. De penis en de vagina zijn tijdens het vrijen juist extra goed doorbloed. Bij een klein scheurtje in de voorhuid of in de huid rond de vagina kun je veel bloed verliezen of een pijnlijke zwelling krijgen. Dit kan ook gebeuren tijdens zelfbevrediging.

Door het vrijen en door spiersamentrekkingen bij een orgasme kun je bloedingen krijgen in je bekkenbodemspieren of je liezen. Met blauwe plekken en pijnlijke zwellingen als gevolg.

Als je een ernstige vorm van Von Willebrandziekte hebt kun je als jongen last hebben van bloederig sperma bij het klaarkomen. Het is meestal onschuldig. Je behandelend arts en eventueel een uroloog kunnen je hier meer over vertellen. Als het vaker gebeurt of als het ernstig is, kan behandeling nodig zijn.

Bepaalde vormen van seks, zoals anale seks, SM of ingewikkelde standjes, geven meer risico’s op beschadiging van de huid of gewrichten. Ook een zuigzoen moet je niet onderschatten, je kunt er onderhuidse bloedingen van krijgen.

Ook interessant

Jouw antwoord nog niet gevonden?

Op de Cyberpoli kan je jouw vraag stellen aan een deskundige!

Stel je vraag

Opvolgende vragen

Andere categorieën