Veelgestelde vraag
Waaruit kan de behandeling van JIA bestaan?

De behandeling van JIA duurt lang en is veelomvattend. Er zijn verschillende medicijnen tegen de ontsteking en de pijn. Fysiotherapie en ergotherapie spelen een belangrijke rol. Met de behandeling wordt de schade aan de gewrichten en andere organen (zoals je ogen) en pijn en bewegingsbeperking zo veel mogelijk tegengehouden. Daarnaast wordt ook gelet op groei en een goede ontwikkeling.
Bij JIA moet je in een zo goed mogelijke conditie blijven, zowel geestelijk als lichamelijk, om de klachten en beperkingen zo goed mogelijk aan te kunnen. Een uitgebreid team van behandelaars van kinderreumatoloog, oogarts, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog tot orthopedisch chirurg staat klaar om je hierbij te helpen.
Voor elk kind verloopt de ziekte anders. Hoe beter je je klachten leert herkennen, hoe beter je ermee om leert gaan (bijvoorbeeld op tijd extra medicijnen nemen of het rustiger aandoen). De klachten zijn niet steeds hetzelfde. Periodes zonder klachten worden afgewisseld door periodes met meer of zelfs veel klachten.
Ieder kind krijgt daarom een andere behandeling, die afhankelijk is van een aantal factoren: het soort JIA dat je hebt, hoe actief de ontstekingen zijn, welke gewrichten zijn ontstoken, of er gewrichtsschade te zien is bij radiologisch onderzoek en de bloeduitslagen (ontstekingswaarden).

Ook interessant