Veelgestelde vraag
Wat omvat de basis zorgverzekering?

De zorgverzekering is een verzekering die de kosten van medische behandeling, het gebruik van hulpmiddelen of andere voorzieningen op grond van een medische noodzaak vergoedt.
De kosten kunnen ontstaan als gevolg van ziekte, ongeval of gebrek, maar ook uit preventie (controle tandarts) of zonder dat er sprake is van ziekte of gebrek, bijvoorbeeld zwangerschap of om cosmetische redenen. Meestal biedt deze verzekering een gedeeltelijke of gehele vergoeding van de noodzakelijke kosten voor medicijnen, hulpmiddelen, behandelingen, voorzieningen, ziekenhuisverblijf, en soms voor extra gemaakte kosten en loonderving.
Via de gewone zorgverzekering worden basale ondersteuningen zoals logopedie en fysiotherapie betaald. Dat is niet altijd onbeperkt en je hebt een verwijzing van een kinderarts nodig. De basisverzekering is per zorgverzekeraar verschillend. Voor meer informatie over vergoeding van het basispakket en de aanvullende verzekeringen kun je het beste contact opnemen met de zorgverzekeraar waarbij je verzekerd bent.

 

Ook interessant