Durex en dextro

Sporten is goed voor je lijf. Maar als je veel sport weet je dat je extra moet eten om geen hypo te krijgen. Door te bewegen gebruikt je lichaam extra suiker, waardoor je bloedsuikerspiegel daalt. Seks is eigenlijk net zo goed een vorm van lichaamsbeweging.

Als je dus niet wilt dat je tijdens het vrijen een hypo krijgt, moet je ervoor zorgen dat je iets eet. Je gaat ook niet voetballen of tennissen zonder extra koolhydraten in te nemen. Zorg daarom dat je naast je Durex, altijd een Dextro of iets anders bij de hand hebt. Voor extra energie.

Schimmelinfecties

Zowel jongens als meisjes met diabetes hebben een grotere kans op een schimmelinfectie. Dat komt omdat schimmels van suiker houden. Door een verhoogde bloedglucosewaarde en door suiker in je urine, kun je sneller een schimmelinfectie krijgen. Je kunt het bij meisjes merken aan jeuk aan de geslachtsorganen of aan ongewone vaginale afscheiding. Bij jongens kan een zelfde soort schimmelinfectie ontstaan. Je hoeft geen seks te hebben gehad om een schimmelinfectie te krijgen. Het is met zalf of medicijnen goed te bestrijden. Blijf er dus niet uit schaamte mee rondlopen. En denk eraan, als je zelf een schimmelinfectie hebt, kan je vaste partner dat misschien ook hebben.

Anticonceptie

Geen enkel probleem! Als je diabetes hebt zijn alle vormen van anticonceptie geschikt. De pil is het meest gebruikte voorbehoedsmiddel, maar je kunt ook kiezen voor condooms of een spiraaltje. Als je er aan toe bent, neem dan contact op met je huisarts.