Die filmpjes van het ziekenhuis wil ik niet zien

Robin (11) heeft de ziekte van Kawasaki gehad. Toen zijn ouders Marieke en Sander hierover werden geïnterviewd, luisterde Robin mee.

Robin (11) heeft de ziekte van Kawasaki gehad. Toen zijn ouders Marieke en Sander hierover werden geïnterviewd, luisterde Robin mee.

Wat vind je van dit verhaal over jou?

Wel gek. Ik ken wel het verhaal, maar ik heb het nog nooit zo gehoord denk ik.

Vind je het moeilijk om het te horen?

Ja, dat wel (hij wordt er verdrietig van).

Je keek wel eens filmpjes van jezelf van die ziekenhuisperiode?

Vroeger wel eens, maar nu niet meer.

Maak je je wel eens zorgen dat het terug kan komen?

Nee, dat niet.

Vragen kinderen wel eens wat je hebt?

Als kinderen zien dat ik op mijn achterhoofd een kale plek heb, dan zeggen ze dat wel hardop. Dan vertel ik dat ik ziek ben geweest, maar nu weer beter ben.

Doe je ook aan sport?

Ik kan heel goed zwemmen, ik zit op survivalzwemmen en ook op scouting. Toen ik nog op hockey zat, moesten we steeds met groepjes iets anders doen. Toen wilde ik gewoon heel graag bij een groepje blijven spelen. Vond ik het lastig om weer naar een nieuw dingetje te gaan. Of om meerdere dingen tegelijk te doen.

Je kunt ook goed leren, waar ben je goed in?

Taal vind ik het leukst. Verhaal niet, want dan krijg je zeven vragen die echt groot zijn. Op maandag beginnen we met filmpjes kijken en daar krijgen we dan vragen over, dat vind ik wel leuk.

Kun je dingen goed onthouden?

Ja, onthouden lukt wel. Sommige dingen zeg ik terwijl mama dat dan niet meer weet. Papa zegt dat ik een olifantengeheugen heb soms.

Vind je dat het nu goed met je gaat?

Ja, best wel.