laterwordik

Thema: Later word ik

De meeste kinderen met astma hebben hun ziekte redelijk onder controle. Ze hebben weinig last, al speelt hun ziekte zo nu en dan wel op de achtergrond mee. Maar er zijn ook kinderen die regelmatig moeten worden opgenomen of zelfs naar Davos moeten. Of ze nu veel last hebben of niet, alle kinderen dromen over hun toekomst en hun latere beroep. Misschien is het toeval, maar nogal wat kinderen wil iets gaan doen in de zorg…

Remco van Leuven

Ik zou het niet weten. Ik hoop dat ik over ga. Astma houd ik wel mijn hele leven, maar het kan minder worden. Ik wil graag kinderlongarts worden. Het lijkt me een leuk vak.

Renzo Boersma

Chirurg. Ik wil mensen helpen. Dat roep ik al heel lang, dat ik dat wil worden. Ik weet niet of het door mijn astma komt.

Klik hier om het hele interview te lezen.

Tjitze en Anna Boersma, ouders van Renzo

Ik maak me wel eens zorgen om de toekomstperspectieven. renzo wil chirurg worden, maar hij moet eerst maar het vwo halen met goede cijfers. []. Arts is best een zwaar beroep, je maakt vaak lange dagen, en dat in combinatie met zijn gezondheid, daar maak ik me best wel eens zorgen om.

Klik hier om het hele interview te lezen.

Anneke Jellema

Ik wil medicijnen studeren. Bijna iedereen uit Davos wil medicijnen studeren of nooit meer een ziekenhuis in. Ik sta een nu 7.2 gemiddeld dus dat gaat de goede kant op. En ik wil reizen, ik wil wat van de wereld zien.

Klik hier om het hele interview te lezen.

Gabriëlle Achthoven

Acteren is mijn droom. Ik vind het leuk om iemand anders te zijn en ik houd van drama. In een acteerrol heb ik geen astma en ben ik gewoon een personage dat alles kan zijn en kan doen. Op het toneel kan ik me goed uiten.

Kim van Rooij

Ik wil graag psychologie doen. Omdat ik heb gemerkt hoeveel invloed je manier van denken kan hebben op je ziekte. Toen ik een keer mijn medicijnen was vergeten, en me dat realiseerde, werd ik benauwd. Dat kwam puur door het idee. Dat vond ik altijd heel gek, maar nu interesseert het me.

Klik hier om het hele interview te lezen.

Merel Blok

Als het in de toekomst erger wordt, ga ik niet in een stad wonen waar veel rook of uitlaatgassen zijn. In de duinen heb ik minder medicijnen nodig, door de frisse lucht. Maar ik laat mijn toekomst niet door mijn astma leiden. Ik weet nog niet wat ik wil gaan doen, maar liefst iets kunstzinnigs.

Klik hier om het hele interview te lezen.

Marnix Kroezen

Ik wil later politieagent worden. Maar dan moet je wel sportief zijn. Nu ik medicijnen gebruik voel ik mij wel beter.

Klik hier om het hele interview te lezen.

Thema's